Om vår ungdomsledarsatsning

Syfte

Inom Sigtuna IF Fotboll ser vi ett stort värde i att tidigt identifiera unga individer som brinner för att leda och utbilda andra barn och ungdomar. Vårt mål är att erbjuda dem de allra bästa möjligheterna att växa som individer och utveckla sina ledaregenskaper, samtidigt som de tar på sig rollen som assisterande tränare inom Sigtuna IF Fotboll.

Bakgrund

Sedan 2018 har Sigtuna IF Fotboll implementerat ett unikt program som ger ungdomar möjligheten att ta ansvar och leda våra knattelag. Detta nyskapande initiativ har framkallat en tydlig ökning av intresset bland våra unga medlemmar för att engagera sig som ledare. År 2020 tog vi ytterligare ett steg framåt genom att inkludera dessa ungdomsledare i äldre lag, och idag utgör ungdomsledarna en betydande del av vår organisation, med en närvaro i majoriteten av våra barn- och ungdomslag.

Säsongen 2023 

Vår förening har framgångsrikt attraherat och utbildat över 60 ungdomar som stolt tagit på sig ledarrollen. Dessa engagerade unga ledare är nu aktivt involverade i hela 14 olika lag, där våra yngsta medlemmar, i åldrarna 5 till 13 år, får dra nytta av deras kompetens och engagemang. Dessutom har över 20 av dem genomfört SvFF D-utbildningen, den första fotbollstränarutbildning som förbundet erbjuder. Detta utgör en stark grund för deras fortsatta utveckling som ledare, spelare och individer.

Vi är stolta över vår fortsatta satsning på ungdomsledarna och ser fram emot att följa deras fortsatta utveckling inom Sigtuna IF Fotboll. Denna satsning är en kärnkomponent i vår vision att forma kommande generationers ledare, främja kärleken till fotboll hos unga och hjälpa dem att växa som individer med utvecklade ledaregenskaper.

Statisik

Aktiva ungdomsledare

Antalet aktiva ungdomsledare i våra olika barn- och ungdomslag

59 ledare

Antal lag

Hur många lag i föreningen vi är aktiva i

14 lag

Närvarotillfällen 2023

Totala antalet träningar, matcher och övriga aktiviteter våra ungdomsledare deltagit på under säsongen.

867 tillfällen

Antal SvFF D licensierade

Ungdomsledare som har genomfört SvFF D utbildning under åren. 

30 ledare

Antal ungdomsledare genom åren

Ungdomar som tagit på sig rollen ungdomsledare sen det att vi drog igång vår satsning

95 ledare

Från ungdomsledare till föreningssponsrad tränare

Personer som gått från att vara ungdomsledare till att bli föreningssponsrade tränare inom Sigtuna IF Fotboll. 

2 ledare

Våra aktiva ungdomsledare

Spelar i Herrlaget

6 st

Spelar i Damlaget

4 st

Födda 2006

3 st

Födda 2007

3 st

Födda 2008

20 st

Födda 2009

33 st