Knatteskolan

Välkommen till Sigtuna IF Fotboll och vår knatteskola för pojkar & flickor födda 2017-2019!

Från och med april månad och framåt erbjuder vi fotbollsträningar för barn i åldern 5-7 år varje söndag på vår fantastiska anläggning här i Sigtuna (hitta hit). Knatteskolan är den perfekta platsen att börja spela och finna glädjen för fotbollen. Under det första året bedrivs träningarna helt centralt av våra ungdomsledare. Under år 2 och 3 inkluderas föräldratränarna mer i verksamheten för att sedan ta över laget helt när det är dags att kliva över till 5 mot 5 fotboll (det år barnen fyller 8 år). 

Aktivt föräldrarengagemang är helt avgörande för att ha ett fungerande lag och är något att ha med sig när ens barn börjar spela fotboll inom Sigtuna IF Fotboll då det är föräldrar som ansvarar för laget med stöd av föreningen. När barnen sedan blir 13 år gamla så tillkommer det föreningssponsrade tränare i laget som kliver in och tar ett större ansvar gällande fotbollsutövandet. 

Om Ungdomsledarna

Knatteskolan är den plats där vår satsning på ungdomsledare grundades inom Sigtuna IF Fotboll. Idag utgör den en fin tradition inom föreningen, där våra tre yngsta åldersgrupper samlas varje söndagsmorgon vid Prästängarna för att träna, spela och uppleva glädje för fotbollen. Träningarna leds av våra ungdomsledare, med målet att tidigt bli fotbollsförebilder för barnen. Samtidigt ger det föreningen möjlighet att i lugn och ro identifiera lämpliga föräldratränare som sedan kan ta över lagen när barnen går över till 5 mot 5 fotboll

Efter detta kommer några ungdomsledare att följa med lagen upp i åldrarna, medan vissa stannar kvar inom knatteskolan och fortsätter bidra där.

Vi arbetar aktivt med att förbättra vår knatteskola och har satt glädje som vårt huvudfokus för 2024. 

Kontakt: palu@aec.se

Hitta hit

Prästängarna

John Åkerlunds väg 17, Sigtuna